KASVOJEN JA KAULAN KOHOTUS

Olen koonnut sinulle tietopaketin kasvojen ja kaulan kohotuksesta. Tietopaketin luettuasi tiedät toimenpiteestä paljon enemmän ja voit varata ajan neuvontavastaanotolle. Palvelen sinua silloin henkilökohtaisesti. Olisi muutenkin kiva neuvotella toimenpiteestä kasvotusten, niin silloin voin kertoa sinulle yksityiskohtaisesti toimenpiteestä ja näyttää ennen - ja jälkeen kuvia.


Ystävällisin terveisin

Helsingin neuvontavastaanoton konsultoiva sairaanhoitaja

 


KASVOJEN KOHOTUS

Kasvojen kohotusleikkauksia tehdään, kun halutaan korjata veltostuneita piirteitä. Yleensä ne ovat seurausta ikääntymisestä, mutta siihen vaikuttaa myös perinnöllisyys , kudosten löystyminen ja niiden kimmoisuuden väheneminen. Lisäksi leuan alle muodostuu helposti rasvakertymiä, jotka voidaan poistaa leikkauksen yhteydessä. Kasvoja voidaan korjata keskittymällä yhteen alueeseen tai tekemällä useampia toimenpiteitä.


MITEN TOIMENPITEESEEN PÄÄSEE

Neuvontavastaanottomme toimii Helsingissä. Neuvontavastaanottokäynnillä saat selville mitä toimenpiteellä voidaan saada aikaan kohdallasi. Kauneuskirurgian konsultti kertoo sinulle tarjolla olevista vaihtoehdoista, leikkauksen kulusta, riskeistä, jälkihoidosta, leikkaukseen valmistautumisesta, sairaalasta ja henkilökunnasta. Neuvontavastaanotolla sinulla on mahdollisuus tutustua suoritettuihin toimenpiteisiin katsomalla ennen ja jälkeen -kuvia. Laadimme hoito- ja toimenpidesuunnitelman, sekä teemme kustannusarvion toimenpiteestäsi. Parin päivän kuluttua vastaanotto käynnistäsi kirurgi antaa oman arvionsa sinusta otettujen kuvien perusteella.


ALUSTAVAT TUTKIMUKSET

Ennen toimenpidettä edeltää aina terveydentilantutkimus. Mahdolliset sairaudet, vakituinen lääkitys, alkoholi- ja tupakointitottumukset, sekä allergiat otetaan huomioon toimenpidettä suunniteltaessa. Tutkimuksessa kartoitetaan toiveesi ja odotuksesi toimenpiteeltä. Potilaiden on käytävä ennen toimenpiteen suorittamista vaadituissa laboratoriokokeissa. Varaa aika EKG - ja perusverenkuvatutkimukseen. Neuvontavastaanotolta saat tiedot sinua lähimpänä olevasta yhteistyökumppanistamme. Näin saat tutkimukset suoritettua sopimushintaan ja saat tutkimuksista indikoidun lääkärinlähetteen, jota tarvitaan haettaessa KELA:n korvauksia. Kokeet suoritetaan ennen toimenpiteen suorittamista ja vastaukset otetaan mukaan leikkaukseen mentäessä.


SAIRAALA JA HENKILÖKUNTA

Leikkauksemme suoritetaan yksityissairaalassa. Käytössämme ovat hygieeniset tilat ja parhaat mahdolliset välineet ja laitteet. Toimenpiteeseen erikoistunut, kokenut plastiikkakirurgi suorittaa toimenpiteen 3- 4 avustajan läsnä ollessa. Anestesian suorittaa anestesian erikoislääkäri. Leikkausryhmämme seuraa erittäin tarkasti alallamme tapahtuvaa kehitystä.

Sairaalassamme on päivystys 24 tuntia vuorokaudessa. Apua ja kipulääkkeitä on siis aina saatavilla. Potilaillamme on sairaalassa täysihoito. Lisäksi huoneissa on ajankuluksi televisiot.


ENNEN LEIKKAUSTA

Saavuttuasi sairaalaan saat mukavuuksilla varustetun huoneen. Pyrimme suorittamaan toimenpiteen sovitun aikataulun mukaisesti. Nukutuslääkäri keskustelee kanssasi tulevasta nukutuksesta ja suorittaa tarvittaessa terveystarkastuksen. Leikkaava kirurgi keskustelee kanssasi leikkauksesta ja toivomuksistasi. Hän myös piirtää leikkausalueelle "leikkauskartan".


MITÄ TOIMENPITEESSÄ TAPAHTUU

Asiakkaan toiveista ja siitä, miten ikääntyminen on vaikuttanut hänen kasvoihinsa, riippuu mikä tai mitkä toimenpiteet sopivat parhaiten ja millä saadaan halutut tulokset. Kirurgimme tekevät kasvojen ja kaulan kohotuksia, kulmakarvojen - ja otsan nostoja sekä ryppyjen poistoja. Kasvojen kohotuksia on eri laajuisia. Asiakkaalle suunnitellaan hänen toivomuksensa täyttävä kokonaisuus. Kasvojen kohotus on vaativa toimenpide ja siihen kuluu 3-8 tuntia. Ihonalaisia lihaskerroksia kohotetaan ja muokataan eri kerroksissa, jopa luukalvolle asti. Ylimääräinen roikkuva iho poistetaan. Leikkaukset vaikuttavat nuorentavasti mutta eivät estä vanhenemisen etenemistä. Teho kyllä säilyy: jos kummaltakin puolelta poistetaan useampi sentti ihoa, se ei tule takaisin.


TOIMENPITEESTÄ TOIPUMINEN

Leikkauksen jälkeen olet nukutuslääkärin ja nukutushoitajan tarkkailun alaisena. Tarvittaessa saat kipulääkettä. Ensimmäisen yön vietät sairaalassa. Hoitaja on saatavilla koko yön. Toimenpiteiden jälkeiset kivut ovat harvinaisia. Esiintyessään ne ovat lieviä, lyhytaikaisia ja helposti lääkittävissä tavallisilla särkylääkkeillä. Toimenpidealue tuetaan toimenpiteen jälkeen tukevilla sidoksilla, jotka ehkäisevät turvotusta ja tukevat käsitellyn alueen.

Leikkausta seuraavana päivänä toimenpiteen tehnyt kirurgi tarkastaa sinut ja antaa jälkihoito-ohjeet. Toimenpiteen jälkeen käytetään pään ympärillä sidettä vähintään viikon verran yötä päivää.

Toimenpiteen vaatimat ompeleet poistetaan noin 10 päivän jälkeen toimenpiteestä. Ompeleiden poisto on nopeaa ja kivutonta. Ompeleet poistetaan Helsingin neuvontavastaanotollamme ja samalla tarkastetaan toimenpidealueen kuntoutuminen. Ompeleiden poiston jälkeen ei yleensä tarvita jälkihoitoa.


TARVITSETKO SAATTAJAA

Pienten paikallispuudutuksessa tehtyjen toimenpiteiden jälkeen voit palata yksinkin, mutta suosittelen saattajaa aina henkiseksi tueksi kotimatkalle.


JÄÄKÖ TOIMENPITEESTÄ ARPIA

Toimenpiteitä suorittavat plastiikkakirurgimme pyrkivät minimoimaan arpijäljet ja sijoittamaan ne piiloon pään omiin luonnollisiin uurteisiin. Arven parantumiseen voit vaikuttaa kotihoidolla. Suosittelen arpivoiteiden ja silikonilaastareiden käyttöä. Hyviä arpivoiteita ovat apteekista saatavat BM Regenerative ja Bepanthen. Silikonilaastarit (Duoderm ja Hansa-Plast) kypsyttävät arpea ja parantavat sen ulkomuotoa. Vältä aurinkoa ja solariumia noin neljän kuukauden ajan. Helsingin neuvontavastaanottomme on hankkinut arpienhoitolaitteen, joka nopeuttaa huomattavasti leikkausarven toipumista ja näin leikkauksen lopputulos paranee entisestään.


TARVITSETKO SAIRASLOMAA

Kasvojen kohotuksen jälkeen tarvitaan työn raskaudesta riippuen sairaslomaa noin 2-4 viikkoa. Monet palaavat töihin ja sosiaalisiin harrastuksiinsa jo 2 viikon kuluttua toimenpiteestä. Toimenpiteen jälkeen tulisi välttää noin kuukauden verran esim. aerobicia ja punttisalia tai jotain muuta vastaavaa raskasta urheilua. Vältä myös painavien tavaroiden nostamista ja työntämistä sekä saunomista ja kuumia kylpyjä.


LAATUTAKUU

Laatukirurgian neuvontavastaanotto antaa asiakkailleen täydellisen laatutakuun: Mikäli leikkauksessa esiintyy komplikaatioita, niin sellaiset korjataan veloituksetta. Sopimus tehdään kirjallisena. Kummallekin osapuolelle jää omansa.


KUINKA NOPEASTI TOIMENPITEESEEN PÄÄSEE

Laatukirurgiassa suoritettaviin toimenpiteisiin pääsee viikon- kuukauden kuluessa. Suoritettavan toimenpiteen ajankohta suunnitellaan oman aikataulusi mukaan. Teemme leikkauksia myös viikonloppuisin. Tarkempaa ajankohtaa toimenpiteeseen pääsemistä varten kannattaa kysyä suoraan minulta.


PARAS LOPPUTULOS

Noudata kirjaimellisesti saamiasi ohjeita. Voit ottaa yhteyttä Laatukirurgiaan missä tahansa sinua askarruttavassa asiassa. Kasvojen alueella esiintyy mustelmia, jotka häviävät noin kolmen viikon sisällä. Samoilla alueilla esiintyy pientä turvotusta, joka poistuu viimeistään kuuden viikon kuluessa. Suosittelen lymfa-hoitoja ennen ja jälkeen toimenpiteen, koska lymfahoito valmistaa ihoa toimenpiteeseen ja nopeuttaa sen ennalleen palautumista toimenpiteen jälkeen. Teemme kaikkemme, jotta lopputuloksesta tulee toivomustesi mukainen. Kohotuksen vaikutus näkyy heti, mutta lopullinen tulos näkyy vasta puolen vuoden kuluttua.

Älä epäröi ottaa yhteyttä minuun, koska tiedän voivani auttaa sinua. Vastaan mielelläni kysymyksiisi.

Helsingin neuvontavastaanoton konsultoiva sairaanhoitaja
Kauneuskirurgian konsultti
LAATUKIRURGIA


Soita Helsingin Neuvontavastaanotolle 09-69 81 282 ja kysy lisää. (Arkisin 10-17 ja lauantaisin 12-15).