Korvien muotoilutoimenpiteet Laatukirurgiassa.

Laatukirurgia on erittäin korkeatasoinen, laatuun vahvasti panostava kansainvälinen sairaalaryhmittymä. Potilaidemme turvallisuus on avainsana kaikissa toimintaamme liittyvissä asioissa.

Tallinnassa sijaitseva moderni Nommen yksityissairaala on toiminut yksityissairaalana vuodesta 1993. Siellä käyvät mm. Helsingin Yliopistollisen Keskussairaalan (HYKS) kirurgit leikkaamassa potilaitaan. Nommen yksityissairaala palkittiin vuoden 2001 alussa UNISEF:in ja World Health Organizationin (WHO) the Baby-Friendly Hospital Awardilla.

Nommen yksityissairaalan lisäksi Laatukirurgia tarjoaa asiakkailleen mahdollisuutta plastiikkakirurgisiin toimenpiteisiin ympäri Eurooppaa. Eurooppalaiset yhteistyökumppanimme ovat tarkoin valittuja ja heitä pidetään yleisesti maailman johtavina plastiikkakirurgeina. Teemme jatkuvasti yhteistyötä tunnetuimpien plastiikkakirurgien kanssa ja meihin kannattaa olla yhteydessä, mikäli haluat maailman kuuluisimpien plastiikkakirurgien vastaanotoille. Helsingissä Laatukirurgian neuvontavastaanotto aloitti toimintansa vuoden 1999 alussa. Uusi vastaanottotila sijaitsee keskustassa Tarkk´ampujankadulla.

Jokaista potilastamme kohdellaan omana yksilönään ja hänen toiveitaan kunnioitetaan. Seuraamme erittäin tarkasti hoitomenetelmien kansainvälistä kehitystä ja pidämme itsemme ajan tasalla alan hoitotekniikkojen uudistuessa.

Meillä yhdistyvät viisi potilaan kannalta erityisen tärkeää asiaa:

* Välittäminen potilaasta

* Korkeatasoinen, ystävällinen palvelu

* Monipuolinen, turvallinen tuotevalikoima

* Tutkitut ja testatut laatutuotteet

* Potilaan mukaan sovitut aikataulut

Kun tulet meille, tiedät saavasi huippulaatua.

KORVIEN MUOTOILU

Kenelle toimenpidettä suositellaan

Korvien ulkonäköön vaikuttavat muun muassa perinnölliset tekijät, kasvu ja ikä. Korvien muotoilutoimenpiteen tarkoituksena on muokata korvista juuri oikean kokoiset ja näköiset, jotta ne miellyttävät kantajaansa.

Hörökorvien muokkaustoimenpide on kirurginen toimenpide, jonka tarkoituksena on kääntää ulospäin osoittava (höröttävä) korvalehti luonnolliseen asentoon.

Mihin muokkauksella pyritään

Toimenpiteellä voidaan korjata hörökorvat ja muokata korvan ulkonäköä potilaan toivomalla tavalla. Ikärajaa toimenpiteeseen ei ole ja toimenpide voidaan toteuttaa pelkästään esteettisistä syistä. Jos sinua on jo pitemmän aikaa häirinnyt korviesi ulkomuoto, ne voidaan korjata tällä toimenpiteellä.

Mitä toimenpiteessä tehdään

Toimenpide toteutetaan paikallispuudutuksessa. Toimenpide kestää kokonaisuudessaan noin 1-2 tuntia. Toimenpide ei vaadi yöpymistä plastiikkakirurgisella yksiköllä.

Jääkö toimenpiteestä näkyviä arpia

Toimenpiteitä suorittavat plastiikkakirurgit pyrkivät minimoimaan arpijäljet ja sijoittamaan ne vartalon omiin luonnollisiin uurteisiin piiloon. Viilto tehdään korvalehden taakse, jolloin näkyviä arpia ei jää korvalehden suoristuttua.

Mitä on hyvä muistaa toimenpiteen jälkeen

Toimenpiteen jälkeen tulee käyttää tukisidettä tai pantaa 1-2 viikon ajan. Käsitelty alue täytyy pitää kuivana ja puhtaana.

Toimenpiteestä toipuminen

Ompeleiden poiston jälkeen on vielä hyvä pitää korvien yli ulottuvaa nauhaa tai pantaa esimerkiksi kotioloissa ja öisin. Korvat tulevat hieman nousemaan ulospäin operaation jälkeen, mutta se tulee olemaan vain murto-osa verrattuna lähtötilanteeseen.

Miten toimenpiteeseen pääsee?

Kun alat suunnitella korvien muotoilutoimenpidettä, sinun kannattaa ottaa yhteyttä Laatukirurgian Helsingin neuvontavastaanotolle. Neuvontavastaanotolla saat henkilökohtaisesti tietoa toimenpiteistä ja olet selvillä mitä toimenpidettä sinulle suositellaan sekä mitä toimenpiteellä voidaan aikaansaada. Yleensä vastaanottokäynnillä laaditaan hoito- ja toimenpidesuunnitelma sekä tehdään kustannusarvio toimenpiteestä. Samalla saat vastaukset mieltäsi askarruttaviin kysymyksiin.

Alustavat tutkimukset

Ennen toimenpidettä edeltää aina terveydentilatutkimus. Mahdolliset sairaudet, vakituinen lääkitys, alkoholi- ja tupakointitottumukset sekä allergiat otetaan huomioon toimenpidettä suunniteltaessa. Potilaan korvat mitataan ja suunnitellaan huolellisesti korvien tuleva koko ja muoto. Tutkimuksessa kartoitetaan potilaan omat toiveet ja odotukset toimenpiteeltä. Yleensä toimenpiteen suorittava plastiikkakirurgi ottaa valokuvia ennen ja jälkeen toimenpiteen vertaillakseen lopputulosta.

Toimenpiteestä toipuminen

Toimenpiteiden jälkeiset kivut ovat erittäin harvinaisia. Esiintyessään ne ovat lieviä, lyhytaikaisia ja helposti lääkittävissä tavallisilla särkylääkkeillä. Toimenpidealue tuetaan toimenpiteen jälkeen tukipannalla, joka ehkäisee turvotusta ja tukee käsitellyn alueen. Toimenpiteen jälkeen käytetään tukipantaa. Toimenpiteen vaatimat ompeleet poistetaan 5-15 vrk jälkeen toimenpiteestä. Ompeleiden poisto on nopeaa ja kivutonta. Lopputuloksen kannalta on suositeltavaa, että ompeleet poistaa erikoislääkäri, joka samalla tarkastaa toimenpidealueen kuntoutumisen. Ompeleiden poiston jälkeen ei yleensä tarvita jälkihoitoa.

Tarvitaanko sairaslomaa?

Sairaslomaa ei toimenpiteen jälkeen tarvita.

Tarvitsetko saattajaa?

Pienten paikallispuudutuksessa tehtyjen toimenpiteiden jälkeen voi palata yksinkin.

Kuinka nopeasti toimenpiteeseen pääsee?

Laatukirurgian toimenpiteisiin pääsee viikon-kuukauden kuluessa, suoritettavan toimenpiteen ajankohta suunnitellaan oman aikataulusi mukaan. Tarkempaa ajankohtaa toimenpiteeseen pääsemistä varten kannattaa kysyä suoraan neuvontavastaanotolta.

Soita Helsingin Neuvontavastaanotolle 09-69 81 282 ja kysy lisää. (Arkisin 10-17 ja lauantaisin 12-15).