Kauneuskirurgiasta ja siihen liittyvistä toimenpiteistä tiedetään yleisesti hyvin vähän. Varsinkin ulkomailla suoritetut kauneuskirurgiset toimenpiteet ovat herättäneet paljon keskustelua ja kysymyksiä. Monesti "asiantuntijat", jotka kommentoivat aktiivisesti esim. Tallinnassa suoritettua kirurgiaa, eivät itse ole tutustuneet siellä toimivien yritysten toimintaan, saati sitten olleet asiakkaana tällaisessa yrityksessä. Totuutena annetut tiedot ovat yleensä vääriä oletuksia. Seuraavassa vastauksia yleisimpiin kysymyksiin liittyen kauneusleikkausmatkoja Tallinnaan tekevien yritysten toimintaan ja Tallinnassa suoritettuihin toimenpiteisiin.

1. Onko Viron ja Suomen välillä tehtyjen leikkauksen laadussa eroja?

Ei ole. Vuoteen 1991 asti kouluttamattomien kirurgien tekemät leikkaukset aiheuttivat ongelmia ja todella huonojakin lopputuloksia. Tämä mielikuva on joillekin jäänyt mieliin, vaikka Viron itsenäistyttyä tällainen toiminta kiellettiin. Viron tämän päivän plastiikkakirurgit ovat opiskelleet vastaavat oppimäärät kuin suomalaiset kollegansa. Hyvin suuri osa virolaisista plastiikkakirurgeista on suorittanut koulutuksensa osaksi Suomessa tai muualla Euroopan maissa. Jokaisella kirurgilla on oltava pätevyystodistus. Teitpä leikkauksesi missä päin maailmaa hyvänsä niin plastiikkakirurgin koulutustaustasta on hyvä ottaa selvää.

2. Ovatko Tallinnan sairaalat hygieenisiä?

Kyllä. Sairaalatilat ovat puhtaat ja steriilit. Leikkauksissa käytetään antibioottisuojaa ja jokainen potilas saa tarkat potilasohjeet sekä suullisesti että kirjalliset toimenpidealueen hoitoon ja puhtaana pitoon. Viro kuuluu nyt EU:hun ja noudattaa kaikkia samoja EU:n direktiivejä kuin muutkin EU-maat. Päästäkseen mukaan EU:hun Viro on tehnyt suuria sairaanhoidollisia investointeja. Uusia sairaaloita on rakennettua ja vanhat kunnostettu, laitteet ovat länsimaisia ja henkilökunta alansa ammattilaisia.

3. Miksi toimenpiteenne suoritetaan Tallinnassa?

Jokaisella ihmisellä, yhteiskuntaluokasta riippumatta, voi olla ongelmia ulkonäkönsä kanssa ja mielestämme kaikilla tulee olla mahdollisuus saada ensiluokkaista hoitoa ongelmaansa maksamatta siitä ylihintaa. Ostitpa Virosta elintarvikkeita, alkoholia, vaatteita, kosmetologin palveluja tai kauneusleikkauksen niin hinta on aina huomattavasti edullisempi kuin Suomessa. Edullisemmat sairaalavuokrat, verotus, henkilökunta-, laite- ja lääkekulut mahdollistavat huomattavasti edullisemmat hinnat laadusta tinkimättä.

4. Miten voin varmistua, että saan minulle sopivan toimenpiteen?

Helsingissä toimiva Laatukirurgian neuvontavastaanotto vastaa tiedusteluihin sekä puhelimitse että sähköpostitse. Neuvontavastaanotolta voi myös varata ajan ilmaiseen konsultaatioon, joka ei sido mihinkään. Konsultaatio kestää noin tunnin. Paikan päällä kerrotaan asiakasta kiinnostavasta toimenpiteestä, siihen liittyvistä asioista ja riskeistä, keskustellaan sairaalasta ja kirurgista, otetaan valokuvia ja mittoja sekä tehdään kustannusarvio. Jokainen asiakas saa mukaansa toimenpiteeseen liittyviä esitteitä ja potilasohjeet. Parin päivän sisällä konsultaatiosta asiakas saa kuulla kirurgin mielipiteen hänelle lähetetyistä kuvista. Tämän jälkeen asiakas tekee rauhassa päätöksensä. Toimenpiteeseen lähtevä asiakas saa postitse matkaohjelman, toimenpidesuunnitelman, 2 sopimusta ja laskun, sekä varausnumeron Tallinnaan lähtöä varten. Ennen leikkausta hänet ohjataan Suomessa tapahtuvaan lääkärintarkastukseen ja suorittamaan tarvittavat tutkimukset (esim. Mammografia, EKG, verikoe) Neuvontavastaanottoon voi olla yhteydessä kaikissa itseään askarruttavissa asioissa. Toimenpiteestä palattuaan asiakkaaseen ollaan yhteydessä neuvontavastaanotolta ja hänelle varataan aika neuvontavastaanotolla tapahtuvaan tikkien poistoon. Jälkitarkastus suoritetaan noin kuuden kuukauden kuluttua suoritetusta toimenpiteestä.

5. Millaisen takuun saa Laatukirurgian kautta ostetuille toimenpiteille?

Laatukirurgia tekee asiakkaidensa kanssa kirjallisen sopimuksen, jossa määritellään selkeästi takuuehdot. Mikäli lopputulos ei ole sopimuksen mukainen, niin tarvittavat korjauksen tehdään aina veloituksetta. Laatukirurgian korkean etiikan mukaisesti kaikki asiat, jotka kuuluvat sopimukseen tai jäävät sen ulkopuolelle käydään läpi huolellisesti ennen mahdollista toimenpidettä. Luonnollista on, että proteesin koko on osattava määrittää etukäteen. Mikäli asiakas onkin myöhemmin muuttanut mielipiteensä koon suhteen, ei hän ole oikeutettu ilmaiseen korjaukseen, vaan kyseessä on uusi leikkaus. Laatukirurgian takuuehdot vastaavat suomalaisten lääkärien antamaa takuuta, mutta kapseloitumistakuumme tekee Laatukirurgian takuusta vielä kattavamman.

Mikä on tarjoamanne ainutlaatuinen kapseloitumistakuu?

Takuumme on laajentunut potilaidemme eduksi viiteen (5) vuoteen 04.07.2007 jälkeen suoritetuissa rintojen suurennuksissa Mentorin proteeseilla.

Kapseloituminen on tavallisin (kuitenkin Mentor-rintaproteeseilla hyvin harvinainen) ongelma rintojen suurennuksissa. Kapseloituminen (Capsular contracture) tarkoittaa vierasesineen ympärille muodostuvaa arpikudosta. Kyseessä ei ole kirurgin tekemä virhe, vaan joidenkin ihmisten kudoksessa oleva ominaisuus, jota ei voida etukäteen ennustaa tai estää. Kapseloituminen ilmenee useimmiten ensimmäisinä leikkauksen jälkeisinä vuosina. Jossain harvoissa tapauksissa kapseloituminen voi kuitenkin uusiutua.

Kapseloitumista on neljää (4) eri astetta (Baker 1-4). Baker 1 ja 2 asteen kapseloitumista ei välttämättä edes huomaa, mutta rinnat voivat tuntua tai näyttää hieman kiinteiltä. Baker 3 ei yleensä aiheuta kipua, mutta esteettisen ongelman kylläkin. Lievä kapseloituminen ei vaadi hoitoa, mutta pitkälle edennyt kapseloituminen vaatii korjauksen. Leikkausta vaativassa kapseloitumisessa rinnan muoto muuttuu, rinta kovettuu ja kipeytyy. Kapseloituminen ei ole terveysriski, mutta jos se haittaa elämänlaatua, niin proteesi kannattaa vaihtaa / poistaa.

Kapseloitumistakuu koskee kaikkia Mentor-merkin proteeseja ja on voimassa viisi vuotta leikkauspäivästä lähtien.

Takuu kattaa leikkausta vaativan (Baker 4) kapselin poiston kuluineen. Leikkausta vaativa rinta on kova, kipeä ja selvästi epämuodostunut. Lievä (Baker1-2- lievä 3) kovettuminen ei vaadi korjausta.

Huom! Kaikilla Mentorin proteeseilla on elinikäinen takuu. (www.mentorcorp.com)

6. Mikä velvoittaa Laatukirurgian noudattamaan sopimuksia?

Laatukirurgia on suomalainen yritys, joka noudattaa toiminnassaan Suomen lakia ja on velvoitettu noudattamaan tekemiään sopimuksia. Koska kyseessä on suomalaisen kuluttajan ja suomalaisen yrityksen välinen sopimus, potilas voi mahdollisessa kiistatilanteessa ottaa yhteyttä suomalaiseen kuluttajavalituslautakuntaan, joka puolueettomana elimenä käsittee asian. Tällaista ei ole Laatukirurgian kohdalla koskaan tapahtunut.

7. Millaisia rintaproteeseja käytätte ja kuinka yleisesti käytettyjä ja turvallisia ne ovat?

Laatukirurgialla on tarjolla erilaisia proteesivaihtoehtoja, joista voit valita itsellesi parhaiten sopivat mallit. Tarjoamme asiakkaillemme kahta eri proteesimerkkiä. Nämä vaihtoehdot ovat USA:sta kotoisin oleva Mentor (www.mentorcorp.com ja www.loveyourlook.com), joka on koko maailman ja myös Skandinavian eniten käytetty merkki. Käyttämämme implantit ovat karheapintaisia (vähentävät kapseloitumista). Suosittelemme proteeseja, jotka sisältävät patentoitua hyytelömäistä kohesiivigeeliä. Toisena vaihtoehtona on myös FDA:n tiukat turvallisuusvaatimukset täyttävä Silimed. Silimed sai ensimmäisenä rintaimplanttivalmistajana maailmassa FDA-hyväksynnän sekä pyöreille että anatomisille rintaimplanteille. Silimedin implantteja on käytetty ja tutkittu pidempään (Yli 30 vuotta), kuin mitään muita markkinoilla olevia silikoni-implantteja. Tutkimuksia on useita kymmeniä. Ne ovat vielä huomattavan kattavia ja aikajaksot pitkiä. Millään muulla merkillä ei ole esittää tutkimusdataa niin pitkältä ajalta, jolloin silikoni-implantit ovat olleet rinnassa. (www.Silimed.com). Kohesiivigeeli-implanteissa kiinteän silikonikuoren sisällä on hyytelömäistä silikonigeeliä. Se ei valu implantista ulos, vaikka proteesi särkyisi. Tuotteille tehdään EU-direktiivien vaatimat puristus- ja venytyskokeet ennen niiden päästämistä markkinoille. Proteeseilla on elinikäinen takuu. Leikkauksen yhteydessä saatavat proteesipassit toimivat takuulappuina.

8. Mistä tiedän millainen proteesini on, jos joskus tarvitsen sen tiedon?

Leikkauksen yhteydessä proteesit poistetaan steriileistä pakkauksistaan. Näiden pakkausten yhteydessä on ns. ”proteesipassit”. Näistä selviää proteesin valmistaja, koko, malli, sisältö, materiaali, valmistusnumero ja kaikki mahdollisesti tarvittavat tiedot. Nämä proteesipassit kannattaa aina ottaa mukaan leikkauksesta lähdettäessä ja säilyttää ne huolella.

9. Mitä kohesiivigeeli-implantit ovat ja ovatko Laatukirurgian käyttämät proteesit sellaisia?

Laatukirurgiassa käytetään vain kohesiivigeeliproteeseja. Kohesiivigeeli-implanteissa on kiinteän silikonikuoren sisällä kiinteää silikonigeeliä, joka ei vuoda proteesista ulos edes proteesin rikkoutuessa. Suosittelemme Mentorin Advanced Memorygel -proteeseja, jotka sisältävät patentoitua hyytelömäistä kohesiivigeeliä. Mentorilla on tarjolla kolmea (3) eri kovuusluokkaa olevaa kohesiivigeeli-implanttia. Pehmein vaihtoehto on nimeltään Mentorilla Cohesive I. Kovin vaihtoehto on Mentorilla Cohesive III ja välimuoto on Mentorilla Cohesive II. Lisää tietoa proteeseista saa Mentorin nettisivuilta www.mentorcorp.com ja www.loveyourlook.com.

10. Mitä proteesia suosittelette asiakkaillenne ja minkä vuoksi?

Mentor on valmistanut geelitäytteisiä rintaimplantteja yli 30 vuotta ja se on maailman sekä Scandinavian markkinajohtaja. Vuonna 2011 julkaistun FDA:n tutkimuksen lukujen mukaan, Mentor on turvallisin rintaproteesimerkki, koska se aiheuttaa vähiten uusintaleikkauksia pienimpien komplikaatiomäärien vuoksi. Sillä aikaa kun muut rintaimplanttienvalmistajat ovat tulleet alalle ja lähteneet alalta, Mentor on jatkuvasti tuottanut korkeatasoisia rintaimplantteja suurennusleikkauksiin ja korjausleikkauksiin. Tästä syystä Mentor on saavuttanut lääketieteellisessä yhteisössä ainutlaatuisen kunnioituksen / arvostuksen.

Mentor MemoryGel™
Vieläkin kehittyneempi implantti

 • Mentor on ainoa merkki maailmassa, joka dippaa proteesinsa koneellisesti. Tällä tavalla pystytään tekemään tuotteista virheettömiä, kuoresta tasapaksuisia ja tasalaatuisia, toisin kuin käsin dippaamalla.
 • Mentorin proteesi on ainoa, jossa kapseloitumista estävä kuvio on kiinteänä osana silikonikuorta, kun muissa silikoniproteeseissa se on vain kiinnitetty päälle. 
 • Suojakerros vähentää merkittävästi silikonigeelin vuotoja.
 • Myötäilevä kuori helpottaa asennusta normaalin avauksen kautta tehtäessä.
 • Sisältää Mentorin Advanced Memory -geeliä, patentoitua hyytelömäistä kohesiivigeeliä.
 • Valmistamisessa on käytetty laatumateriaaleja, jotka ovat alan parhaiden tunnustamia ja hyväksymiä.
 • Mentorilla on elinikäinen tuotetakuu.
 • Moderate, Moderate Plus, High Profile ja Contour Profile muodot tarjoavat maksimaaliset  lopputulokset.
 • Puhtaampi silikoni kuin millään muulla merkillä.
 • Markkinoiden valumattomin geeli.
 • Mentor on saanut ensimmäisenä silikonimerkkinä maailmassa FDA:n puoltavan lausunnon silikoniproteeseille.
 • Mentorilla on elinikäinen tuotetakuu.
 • Mentorilla on laajin proteesivalikoima sekä pyöreissä että anatomisissa proteeseissa.

11. Miten toimenpiteeseen lähteminen ja toiminta Tallinnassa etenee?

Asiakkaan päätettyä lähteä toimenpiteeseen hän saa postitse matkaohjelman (sisältää sovitun aikataulun), toimenpidesuunnitelman, 2 sopimusta ja laskun, sekä varausnumeron lippuja varten laivalle. Lähtö tapahtuu yleensä aamu– tai keskipäivällä Helsingistä. Vastassa satamassa on nimikyltin (kyltissä lukee potilaan nimi) kanssa autonkuljettajamme, joka kuljettaa sairaalaan.Yksityissairaala sijaitsee Viimsissä noin 10 kilometrin päässä satamasta. Yksityissairaala on sisältä vastaremontoitu ja moderni, kaikki laitteet ovat uusinta uutta ja henkilökunta tarkoin valittuja alansa ammattilaisia. Plastiikkakirurgian osasto sijaitsee yksityissairaalan toisessa kerroksessa, jonne autonkuljettajamme asiakkaat saattaa.

Asiakkaamme saa hyvin varustetun huoneen täysihoidolla. Sairaalassa vaihdetaan sairaalavaatteisiin ja hoitajat mittaavat verenpaineen. Anestesialääkäri haluaa nähdä aiemmin otettujen tutkimustesi tulokset (EKG, verikoe). Mikäli kyse on rintatoimenpiteestä, plastiikkakirurgisi katsoo rintatutkimuksesi tulokset. Plastiikkakirurgi myös piirtää ihollesi leikkauskartan ja kertaa kanssasi suoritettavan toimenpiteen pääkohdat sekä vastaa kysymyksiisi. Toimenpide aloitetaan pian kirurgin kanssa käydyn keskustelun jälkeen, jotta asiakas joutuu odottamaan mandollisimman vähän. Potilaan tulee olla täysin ravinnotta vähintään 6 tuntia ennen toimenpidettä. Sairaanhoitajat valmistelevat potilaan leikkaukseen, jonka jälkeen hänet viedään leikkaussaliin.

Nukutuksessa suoritettujen leikkausten toimenpiteestä herääminen tapahtuu heräämössä laitteiden ja henkilökunnan valvonnan alaisuudessa. Kun jatkuvaa tarkkailua ei enää tarvita, potilas siirretään omaan huoneeseensa. Huoneissa on hälytyskellot, jota painamalla saa heti henkilökuntaa paikalle. Sairaanhoitajat antavat säännöllisesti kipulääkettä sekä mittaavat verenpaineen ja kuumeen. Potilaillamme on täysihoito. Yleensä leikkauspäivänä sairaalassa ehtii nauttimaan päivällisen ja iltapalan. Sairaalassamme on henkilökuntaa paikalla 24 tuntia vuorokaudessa. Leikkauksen jälkeisenä aamuna hoitajat tekevät oman kierroksensa, jonka jälkeen on aamiainen. Tämän jälkeen tapahtuu plastiikkakirurgin jälkitarkastus. Ennen lähtöäsi sairaalasta nautit lounaan ja saat toimenpiteestä riippuen tarvittavat tukirintaliivit tai tukihousut. Autokuljettajamme hakee sinut iltapäivällä sovitun aikataulun mukaisesti sairaalasta ja kuljettaa sataman terminaaliin.

12. Mitä, jos leikkaus on tehty Tallinnassa ja tulee jokin komplikaatio? Mistä saa apua ja paljonko se maksaa?

Komplikaatiot ovat erittäin harvinaisia ja henkilökuntamme tekee kaikkensa, jotta niiltä vältyttäisiin. Kaikki potilaamme yöpyvät sairaalassa vähintään yhden yön. Suurin osa komplikaatioista ilmenee hyvin pian leikkauksen jälkeen. Tällöin ne saadaan hoidettua heti paikan päällä. Laatukirurgialla on myös päivystävä puhelinnumero, johon saa aina yhteyden mikäli tarvitsee apua. Helsingistä pääsee Tallinnaan helikopterilla kahdessakymmenessä minuutissa (20 min), mikäli asiakas haluaisi mennä takaisin kirurgia tapaamaan. Lisäksi meillä on omat yhteistyökumppanimme Helsingissä ja muualla Suomessa, jonne voimme ohjata asiakkaamme välittömästi. Komplikaatioiden hoitaminen ei luonnollisestikaan maksa asiakkaalle mitään.

13. Mitä kaikkea hintoihin sisältyy?

Laatukirurgia tarjoaa asiakkailleen täyttä pakettia. Ainoastaan leikkauksen edellytyksenä olevat ennen toimenpidettä suoritettavat tutkimukset ovat omakustanteisia (rintatutkimus, EKG, verikoe). Hintoihin sisältyy: Matkat Helsingistä Tallinnaan ja Tallinnasta Helsinkiin, kuljetukset paikan päällä Tallinnassa, yöpyminen, täysihoito, leikkaus (sis. proteesit), antibiootti, kipulääke, tukiliivit ja tikkien poisto sekä jälkitarkastus Suomessa. Kaikki neuvontavastaanoton palvelut sekä ennen että jälkeen leikkauksen ovat ilmaisia, eivätkä konsultaatiot sido mihinkään.

14. Kuinka huolehditte jälkitarkastuksesta?

Jokainen asiakas saa neuvontavastaanotolta sekä suulliset että kirjalliset jälkihoito-ohjeet. Leikkauksen jälkeisenä päivänä kirurgi tekee jälkitarkastuksen ja antaa jälkihoito-ohjeita vielä kertaalleen. Asiakkaan palattua kotiin toimenpiteestä neuvontavastaanotolta soitetaan ja tiedustellaan vointia ja tarvittaessa annetaan lisää ohjeita ja vastataan kysymyksiin. Samalla varataan aika neuvontavastaanotolla tapahtuvaan tikkien poistoon, jonka yhteydessä tarkastetaan toimenpidealueen paraneminen. Jälkitarkastus on toimenpiteestä riippuen viimeistään puolen vuoden kuluttua toimenpiteestä. Tarvittaessa järjestetään useampia jälkitarkastuksia. Kaikissa askarruttavissa asioissa voi olla yhteydessä Laatukirurgian neuvontavastaanottoon. Laatukirurgialla on 24 h päivystävä puhelinnumero, joka annetaan kaikille toimenpiteeseen lähteville asiakkaille.

15. Onko puolueeton taho tutkinut työnne laatua?

Kyllä. Tutkijatohtori Taina Kinnunen on toteuttanut asiakkaidemme tyytyväisyyttä
selvittelevän kyselyn. Tutkimuksen tulokset olivat erittäin positiivisia.


BACK
Palaa Laatukirurgian esittely -valikkoon.

plastic surgery line

KÄYTTÖLUOTTOLASKURI

plastic surgery line


Varaa aika soittamalla ilmaiselle Helsingin neuvontavastaanotollemme. Siellä voit puhua henkilökohtaisesti ja luottamuksellisesti Tuulin ja Niinan kanssa.


YHTEYDENOTTO
Neuvontavastaanotto
+358 45 1623664

plastic surgery line

| Etusivu | Yrityksemme | Toimenpiteet | Lääkärit | Suositukset | Yhteystiedot |

plastic surgery line

Breast Augmentation Surgery silikonirinnat Plastic Surgery Locations Liposuction and Tummy Tucks Advanced Endoscopic Surgery Procedures For Face And Brow Lift Plastic And Reconstructive Surgery Specialist Largest Tallinna helsinkin Plastic Surgery Group Leaders in Cosmetic Surgery for Tallinna helsinki