RINTOJEN MUOTOILU

Olen koonnut sinulle tietopaketin rintojen muovauksesta. Tietopaketin luettuasi tiedät toimenpiteestä paljon enemmän ja voit varata ajan neuvontavastaanotolle. Palvelen sinua silloin henkilökohtaisesti. Olisi muutenkin kiva neuvotella toimenpiteestä kasvotusten, niin voin kertoa sinulle yksityiskohtaisesti toimenpiteestä ja näyttää ennen - ja jälkeen -kuvia.

 

Ystävällisin terveisin

Helsingin neuvontavastaanoton konsultoiva sairaanhoitaja

 

 

RINTOJEN MUOVAUS

Rintojen muovauksella voidaan suurentaa, pienentää ja kohottaa rintoja. Rintojen kokoa ja muotoa muutetaan siten, että niistä tulee sekä fyysisesti että esteettisesti toivomustesi mukaiset. Rinnoilla on biologisen tehtävänsä lisäksi kauneutta ja naisellisuutta symboloiva merkitys. Tämä on syy, miksi rintoihinsa tyytymätön nainen saattaa kokea rintansa paljon suurempana sosiaalisena, fyysisenä ja henkisenä ongelmana kuin ympäristö kykenee ymmärtämään. Tilanteen arviointi kannattaakin jättää aina potilaan ja plastiikkakirurgian asiantuntijan väliseksi asiaksi.

Rintojen muoto on yksilöllinen ja on tavallista, että rinnat eivät ole täysin samankokoiset tai samanmuotoiset. Imetyksen jälkeen ja iän myötä rinnat menettävät helposti ryhtinsä, jolloin ne alkavat riippua pussimaisina.

Vaihdevuosien aikana rinnat saattavat suurentua tai kuihtua rintarauhaskudoksen ikääntyessä ja kudosten kimmoisuuden vähetessä. Myös voimakkaat painonvaihtelut veltostuttavat rintoja.

Rintojen muodon muovaustoimenpiteitä tehdään täysi-ikäisille naisille.

Rintojenmuodon muovauksen yhteydessä rintojen kokoa ja muotoa voidaan pienentää tai suurentaa. Rintoja suurennettaessa rintojen sisälle laitetaan proteesit. Mikäli rinnan riippuva muoto ei ole pelkästään korjattavissa suurentamalla, rintaa muotoillaan niin että nänni tulee takaisin oikeaan korkeuteen ja asentoon. Rintojen muotoa voidaan muovata ilman proteeseja tai proteesien kera.


MITEN TOIMENPITEESEEN PÄÄSEE

Neuvontavastaanottomme toimii Helsingissä. Neuvontavastaanottokäynnillä saat selville mitä toimenpiteellä voidaan kohdallasi saada aikaan. Kauneuskirurgian konsultti kertoo sinulle tarjolla olevista vaihtoehdoista, leikkauksen kulusta, riskeistä, jälkihoidosta, leikkaukseen valmistautumisesta, sairaalasta ja henkilökunnasta. Neuvontavastaanotolla sinulla on mahdollisuus tutustua suoritettuihin toimenpiteisiin katsomalla ennen ja jälkeen -kuvia. Laadimme hoito- ja toimenpidesuunnitelman, sekä teemme kustannusarvion toimenpiteestäsi. Parin päivän kuluttua vastaanotto käynnistäsi kirurgi antaa oman arvionsa sinusta otettujen kuvien perusteella.


ALUSTAVAT TUTKIMUKSET

Ennen toimenpidettä edeltää aina terveydentilantutkimus. Mahdolliset sairaudet, vakituinen lääkitys, alkoholi- ja tupakointitottumukset, sekä allergiat otetaan huomioon toimenpidettä suunniteltaessa. Rinnat mitataan huolella ja samalla suunnitellaan rintojen tuleva koko ja muoto. Tutkimuksessa kartoitetaan toiveesi ja odotuksesi toimenpiteeltä. Rinnat tutkitaan huolellisesti toimenpiteen suunnittelua varten. Potilaiden on käytävä mammografiassa ja kainaloiden ultraäänessä ennen toimenpiteen suorittamista. Varaa aika myös EKG- ja perusverenkuvatutkimukseen. Neuvontavastaanotolta saat tiedot sinua lähimpänä olevasta yhteistyökumppanistamme. Näin saat tutkimukset suoritettua sopimushintaan ja saat tutkimuksista indikoidun lääkärinlähetteen, jota tarvitaan haettaessa KELA:n korvauksia. Kokeet suoritetaan ennen toimenpiteen suorittamista ja vastaukset otetaan mukaan leikkaukseen mentäessä.


SAIRAALA JA HENKILÖKUNTA

Leikkauksemme suoritetaan yksityissairaalassa. Käytössämme ovat hygieeniset tilat ja parhaat mahdolliset välineet ja laitteet. Toimenpiteeseen erikoistunut, kokenut plastiikkakirurgi suorittaa toimenpiteen 3- 4 avustajan läsnä ollessa. Anestesian suorittaa anestesian erikoislääkäri. Leikkausryhmämme seuraa erittäin tarkasti alallamme tapahtuvaa kehitystä.

Sairaalassamme on päivystys 24 tuntia vuorokaudessa. Apua ja kipulääkkeitä on siis aina saatavilla. Potilaillamme on sairaalassa täysihoito. Lisäksi huoneissa on ajankuluksi televisiot.


ENNEN LEIKKAUSTA

Saavuttuasi sairaalaan saat mukavuuksilla varustetun huoneen. Pyrimme suorittamaan toimenpiteen sovitun aikataulun mukaisesti. Nukutuslääkäri keskustelee kanssasi tulevasta nukutuksesta ja suorittaa tarvittaessa terveystarkastuksen. Leikkaava kirurgi keskustelee kanssasi leikkauksesta ja rintojen lopullisesta muodosta ja koosta. Hän myös piirtää leikkausalueelle "leikkauskartan".


MITÄ TOIMENPITEESSÄ TAPAHTUU

Toimenpideviilto voidaan tehdä kohotuksen tai pienennyksen laajuudesta riippuen kolmella eri tavalla. Leikkausviillot voidaan kohotuksessa tehdä nänninpihan ympärille. T-kirjaimen mallista leikkausta käytetään sekä kohotuksessa että pienennyksessä. Silloin viillot tulevat nänninpihan ympärille ja rintapoimusta kohtisuoraan nänninpihan alaosaan. Suurimmassa rintojen muovauksessa viillot tulevat nänninpihan ympäriltä alas rintapoimuun ja rinnan alle. Arvesta tulee ankkurin mallinen. Toimenpiteessä rinnoista poistetaan ylimääräistä rasvakudosta ja venynyttä ihoa. Tämän jälkeen rinnat muovataan uuteen muotoon. Rinnoista voidaan poistaa painoa yhdessä toimenpiteessä enintään noin 1 kilon verran. Haava suljetaan kolmessa kerroksessa, iholle laitetaan yksi ihonsisäinen myöhemmin poistettava ommel. Toimenpide pyritään toteuttamaan niin, ettei siitä ole haittaa imetykselle. Leikkaus suoritetaan anestesialääkärin valvomassa yleisanestesiassa, ellei siihen ole mitään terveydellistä estettä ja se kestää noin 3-4 tuntia. Plastiikkakirurgimme ovat erikoistuneet toteuttamaan rintamuovaukset mahdollisimman pienillä arvilla.


TOIMENPITEESTÄ TOIPUMINEN

Leikkauksen jälkeen olet nukutuslääkärin ja nukutushoitajan tarkkailun alaisena. Tarvittaessa saat kipulääkettä. Ensimmäisen yön vietät sairaalassa. Hoitaja on saatavilla koko yön. Toimenpiteiden jälkeiset kivut ovat harvinaisia. Esiintyessään ne ovat lieviä, lyhytaikaisia ja helposti lääkittävissä tavallisilla särkylääkkeillä. Toimenpidealue tuetaan toimenpiteen jälkeen tukevilla sidoksilla, jotka ehkäisevät turvotusta ja tukevat käsitellyn alueen.

Leikkausta seuraavana päivänä toimenpiteen tehnyt kirurgi tarkastaa sinut ja antaa jälkihoito-ohjeet. Toimenpiteen jälkeen käytetään tukiliivejä kuukauden verran yötä päivää.

Toimenpiteen vaatimat ompeleet poistetaan noin parin viikon jälkeen toimenpiteestä. Ompeleiden poisto on nopeaa ja kivutonta. Ompeleet poistetaan Helsingin neuvontavastaanotollamme ja samalla tarkastetaan toimenpidealueen kuntoutuminen. Ompeleiden poiston jälkeen ei yleensä tarvita jälkihoitoa.


TARVITSETKO SAATTAJAA

Pienten paikallispuudutuksessa tehtyjen toimenpiteiden jälkeen voit palata yksinkin, mutta suosittelen saattajaa aina henkiseksi tueksi kotimatkalle.


JÄÄKÖ TOIMENPITEESTÄ ARPIA

Toimenpiteitä suorittavat plastiikkakirurgimme pyrkivät minimoimaan arpijäljet ja sijoittamaan ne piiloon vartalon omiin luonnollisiin uurteisiin. Arven parantumiseen voit vaikuttaa kotihoidolla. Suosittelen arpivoiteiden ja silikonilaastareiden käyttöä. Hyviä arpivoiteita ovat apteekista saatavat BM Regenerative ja Bepanthen. Silikonilaastarit (Duoderm) kypsyttävät arpea ja parantavat sen ulkomuotoa. Vältä aurinkoa ja solariumia noin neljän kuukauden ajan. Helsingin neuvontavastaanottomme on hankkinut arpienhoitolaitteen, joka nopeuttaa huomattavasti leikkausarven toipumista ja näin leikkauksen lopputulos paranee entisestään.


TARVITSETKO SAIRASLOMAA

Rintojen muovauksen jälkeen tarvitaan työn raskaudesta riippuen sairaslomaa noin 0.5-2 viikkoa. Monet palaavat töihin ja sosiaalisiin harrastuksiinsa jo viikon kuluttua toimenpiteestä. Toimenpiteen jälkeen tulisi välttää noin kuukauden verran esim. aerobicia ja punttisalia tai jotain muuta vastaavaa raskasta urheilua. Vältä myös painavien tavaroiden nostamista ja työntämistä. Toimenpiteestä mahdollisesti esiintyvä turvotus ja mahdolliset mustelmat häviävät noin kolmen viikon sisällä.


KOSKA PÄÄSET TOIMENPITEESTÄ KOTIIN

Yleensä toimenpiteessä yövytään Laatukirurgian yksityissairaaloissa seuraavaan aamuun tai tarvittaessa parin vuorokauden ajan.


LAATUTAKUU

Laatukirurgian neuvontavastaanotto antaa asiakkailleen täydellisen laatutakuun: Mikäli leikkauksessa esiintyy komplikaatioita, niin sellaiset korjataan veloituksetta. Sopimus tehdään kirjallisena. Kummallekin osapuolelle jää omansa.


KUINKA NOPEASTI TOIMENPITEESEEN PÄÄSEE

Laatukirurgiassa suoritettaviin toimenpiteisiin pääsee viikon-kuukauden kuluessa. Suoritettavan toimenpiteen ajankohta suunnitellaan oman aikataulusi mukaan. Suoritamme toimenpiteitä myös viikonloppuisin. Tarkempaa ajankohtaa toimenpiteeseen pääsemistä varten kannattaa kysyä suoraan minulta.


PARAS LOPPUTULOS

Noudata kirjaimellisesti saamiasi ohjeita. Voit ottaa yhteyttä Laatukirurgiaan missä tahansa sinua askarruttavassa asiassa. Suosittelen lymfa-hoitoja ennen ja jälkeen toimenpiteen, koska lymfahoito valmistaa ihoa toimenpiteeseen ja nopeuttaa sen ennalleen palautumista toimenpiteen jälkeen. Teemme kaikkemme, jotta lopputuloksesta tulee toivomustesi mukainen.

Älä epäröi ottaa yhteyttä minuun, koska tiedän voivani auttaa sinua. Vastaan mielelläni kysymyksiisi.

 

Helsingin neuvontavastaanoton konsultoiva sairaanhoitaja
Kauneuskirurgian konsultti
LAATUKIRURGIA

 

Soita Helsingin Neuvontavastaanotolle 09-69 81 282 ja kysy lisää. (Arkisin 10-17 ja lauantaisin 12-15).