Silmäluomitoimenpiteet

Olen koonnut sinulle tietopaketin silmäluomitoimenpiteistä. Tietopaketin luettuasi tiedät toimenpiteestä paljon enemmän ja voit varata ajan neuvontavastaanotolle. Palvelen sinua silloin henkilökohtaisesti. Olisi muutenkin kiva neuvotella toimenpiteestä kasvotusten, niin silloin voin kertoa sinulle yksityiskohtaisesti toimenpiteestä ja näyttää ennen - ja jälkeen kuvia.


Ystävällisin terveisin

Helsingin neuvontavastaanoton konsultoiva sairaanhoitaja


SILMÄLUOMITOIMENPITEET

Silmäluomien muotoilutoimenpiteet:

- Yläluomien muokkaustoimenpide
- Alaluomien muokkaustoimenpide
- Ylä- ja alaluomien muokkaus
- Silmäryppyjen siloitus

SILMÄLUOMILEIKKAUKSET

Silmien ylä- ja alaluomiin tulee iän myötä löysää ihoa ja ryppyjä. Yläluomien roikkuva iho voi pahimmillaan haitata jopa näköä. Yläluomissa on usein myös liikaa rasvaa, jota poistetaan sopivissa määrin.
Alaluomissa silmiä ympäröivä rasva pullistelee, venyttää ihosta pussit silmien alle ja aikaansaa mustat silmien aluset. Tällaiset kasvot näyttävät väsyneiltä.

Monet huomaavat tällaisia vanhenemisen merkkejä itsessään jo 20-40 vuotiaina. Leikkauksia tehdään kummallekin sukupuolelle. Muita syitä silmäluomissa tapahtuviin muutoksiin ovat auringonotto, solarium, tupakointi ja alkoholi.


MITEN TOIMENPITEESEEN PÄÄSEE

Neuvontavastaanottomme toimii Helsingissä. Neuvontavastaanottokäynnillä saat selville mitä toimenpiteellä voidaan saada aikaan kohdallasi. Kauneuskirurgian konsultti kertoo sinulle tarjolla olevista vaihtoehdoista, leikkauksen kulusta, riskeistä, jälkihoidosta, leikkaukseen valmistautumisesta, sairaalasta ja henkilökunnasta. Neuvontavastaanotolla sinulla on mahdollisuus tutustua suoritettuihin toimenpiteisiin katsomalla ennen ja jälkeen kuvia. Laadimme hoito- ja toimenpidesuunnitelman, sekä teemme kustannusarvion toimenpiteestäsi. Parin päivän kuluttua vastaanotto käynnistäsi kirurgi antaa oman arvionsa sinusta otettujen kuvien perusteella.

ALUSTAVAT TUTKIMUKSET

Ennen toimenpidettä edeltää aina terveydentilantutkimus. Mahdolliset sairaudet, vakituinen lääkitys, alkoholi- ja tupakointitottumukset, sekä allergiat otetaan huomioon toimenpidettä suunniteltaessa. Tutkimuksessa kartoitetaan toiveesi ja odotuksesi toimenpiteeltä. Potilaiden on käytävä ennen toimenpiteen suorittamista vaadituissa laboratoriokokeissa. Varaa aika EKG - ja perusverenkuvatutkimukseen. Neuvontavastaanotolta saat tiedot sinua lähimpänä olevasta yhteistyökumppanistamme. Näin saat tutkimukset suoritettua sopimushintaan ja saat tutkimuksista indikoidun lääkärinlähetteen, jota tarvitaan haettaessa KELA:n korvauksia. Kokeet suoritetaan ennen toimenpiteen suorittamista ja vastaukset otetaan mukaan leikkaukseen mentäessä.

SAIRAALA JA HENKILÖKUNTA

Leikkauksemme suoritetaan yksityissairaalassa. Käytössämme ovat hygieeniset tilat ja parhaat mahdolliset välineet ja laitteet. Toimenpiteeseen erikoistunut, kokenut plastiikkakirurgi suorittaa toimenpiteen 3- 4 avustajan läsnä ollessa. Anestesian suorittaa anestesian erikoislääkäri. Puudutuksen suorittaa kirurgi. Leikkausryhmämme seuraa erittäin tarkasti alallamme tapahtuvaa kehitystä.

Sairaalassamme on päivystys 24 tuntia vuorokaudessa. Apua ja kipulääkkeitä on siis aina saatavilla. Potilaillamme on sairaalassa täysihoito. Lisäksi huoneissa on ajankuluksi televisiot.

ENNEN LEIKKAUSTA

Saavuttuasi sairaalaan saat mukavuuksilla varustetun huoneen. Pyrimme suorittamaan toimenpiteen sovitun aikataulun mukaisesti. Luomien korjaukset tehdään yleensä paikallispuudutuksessa. Halutessasi saat nukutuksen ja tällöin nukutuslääkäri keskustelee kanssasi tulevasta nukutuksesta ja suorittaa tarvittaessa terveystarkastuksen. Leikkaava kirurgi keskustelee kanssasi leikkauksesta ja toivomuksistasi. Hän myös piirtää luomiisi "leikkauskartan".

MITÄ TOIMENPITEESSÄ TAPAHTUU

Ylä - ja alaluomienleikkaus kestää noin tunnin ja se tehdään yleensä paikallispuudutuksessa. Yläluomiin tehdään näkymätön viilto luomivakoon. Leikkauksessa luomista poistetaan ylimääräinen iho ja rasva.

Alaluomileikkauksessa viilto tulee ripsirajan alle. Ylimääräinen iho ja pullisteleva rasva poistetaan rasvataskuista. Voidaan myös tehdä ns. transkonjuktivaalinen leikkaus, jossa mennään luomen sisäpinnalta limakalvopuolelta sisään ja poistetaan lähinnä vain pullisteleva rasva.


TOIMENPITEESTÄ TOIPUMINEN

Leikkauksen jälkeen olet nukutuslääkärin ja nukutushoitajan tarkkailun alaisena. Tarvittaessa saat kipulääkettä. Hoitaja on saatavilla koko ajan. Potilas pääsee yleensä kotiin muutaman tunnin tarkkailun jälkeen. Toimenpiteen tehnyt kirurgi tarkastaa sinut ja antaa jälkihoito-ohjeet . Toimenpiteiden jälkeiset kivut ovat harvinaisia. Esiintyessään ne ovat lieviä, lyhytaikaisia ja helposti lääkittävissä tavallisilla särkylääkkeillä.

Toimenpiteen vaatimat ompeleet poistetaan noin 10 päivän jälkeen toimenpiteestä. Ompeleiden poisto on nopeaa ja kivutonta. Ompeleet poistetaan Helsingin neuvontavastaanotollamme ja samalla tarkastetaan toimenpidealueen kuntoutuminen. Ompeleiden poiston jälkeen ei yleensä tarvita jälkihoitoa.

TARVITSETKO SAATTAJAA

Pienten paikallispuudutuksessa tehtyjen toimenpiteiden jälkeen voit palata yksinkin, mutta suosittelen saattajaa aina henkiseksi tueksi kotimatkalle.

JÄÄKÖ TOIMENPITEESTÄ ARPIA

Toimenpiteitä suorittavat plastiikkakirurgimme pyrkivät minimoimaan arpijäljet ja sijoittamaan ne piiloon luomien omiin luonnollisiin uurteisiin. Arven parantumiseen voit vaikuttaa kotihoidolla. Suosittelen arpivoiteiden käyttöä. Hyviä arpivoiteita ovat apteekista saatavat BM Regenerative ja Bepanthen. Silikonilaastarit (Duoderm ja Hansa-Plast) kypsyttävät arpea ja parantavat sen ulkomuotoa. Vältä aurinkoa ja solariumia noin neljän kuukauden ajan. Helsingin neuvontavastaanottomme on hankkinut arpienhoitolaitteen, joka nopeuttaa huomattavasti leikkausarven toipumista ja näin leikkauksen lopputulos paranee entisestään.

TARVITSETKO SAIRASLOMAA

Luomien korjauksen jälkeen tarvitaan työn raskaudesta riippuen sairaslomaa noin 2-7 päivää. Monet palaavat töihin ja sosiaalisiin harrastuksiinsa jo 2 päivän kuluttua toimenpiteestä. Toimenpiteen jälkeen tulisi välttää noin kuukauden verran esim. aerobicia ja punttisalia tai jotain muuta vastaavaa raskasta urheilua. Vältä myös painavien tavaroiden nostamista ja työntämistä sekä saunomista ja kuumia kylpyjä.

LAATUTAKUU

Laatukirurgian neuvontavastaanotto antaa asiakkailleen täydellisen laatutakuun: Mikäli leikkauksessa esiintyy komplikaatioita, niin sellaiset korjataan veloituksetta. Sopimus tehdään kirjallisena. Kummallekin osapuolelle jää omansa.


KUINKA NOPEASTI TOIMENPITEESEEN PÄÄSEE

Laatukirurgiassa suoritettaviin toimenpiteisiin pääsee viikon- kuukauden kuluessa. Suoritettavan toimenpiteen ajankohta suunnitellaan oman aikataulusi mukaan. Teemme leikkauksia myös viikonloppuisin. Tarkempaa ajankohtaa toimenpiteeseen pääsemistä varten kannattaa kysyä suoraan minulta.


PARAS LOPPUTULOS

Noudata kirjaimellisesti saamiasi ohjeita. Voit ottaa yhteyttä Laatukirurgiaan missä tahansa sinua askarruttavassa asiassa. Silmien alueella esiintyy mustelmia, jotka häviävät noin kahden viikon sisällä. Samoilla alueilla esiintyy pientä turvotusta, joka poistuu viimeistään kuuden viikon kuluessa. Suosittelen lymfa-hoitoja ennen ja jälkeen toimenpiteen, koska lymfahoito valmistaa ihoa toimenpiteeseen ja nopeuttaa sen ennalleen palautumista toimenpiteen jälkeen. Teemme kaikkemme, jotta lopputuloksesta tulee toivomustesi mukainen. Luomien korjauksen vaikutus näkyy heti, mutta lopullinen tulos näkyy vasta parin kuukauden kuluttua.

Älä epäröi ottaa yhteyttä minuun, koska tiedän voivani auttaa sinua. Vastaan mielelläni kysymyksiisi.

Helsingin neuvontavastaanoton konsultoiva sairaanhoitaja
Kauneuskirurgian konsultti
LAATUKIRURGIA


Soita Helsingin Neuvontavastaanotolle 09-69 81 282 ja kysy lisää. (Arkisin 10-17 ja lauantaisin 12-15).