Vatsan muotoilu

Olen koonnut sinulle tietopaketin vatsan muotoilusta. Tietopaketin luettuasi tiedät toimenpiteestä paljon enemmän ja voit varata ajan neuvontavastaanotolle. Palvelen sinua silloin henkilökohtaisesti. Olisi muutenkin kiva neuvotella toimenpiteestä kasvotusten, niin silloin voin kertoa sinulle yksityiskohtaisesti toimenpiteestä ja näyttää ennen - ja jälkeen kuvia.


Ystävällisin terveisin

Helsingin neuvontavastaanoton konsultoiva sairaanhoitaja


VATSAN MUOTOILU

Painonvaihtelut, kehon varastorasvan kerääntyminen vatsan alueelle ja varsinkin raskaudet venyttävät vatsanpeitteitä ja vatsalihaksia. Jos venytys jatkuu pitkään, eivät vatsanpeitteet välttämättä enää palaudu alkuperäiseen muotoonsa. Tällöin vatsanahka jää häiritsevästi roikkumaan.

MITEN TOIMENPITEESEEN PÄÄSEE

Neuvontavastaanottomme toimii Helsingissä. Neuvontavastaanottokäynnillä saat selville mitä toimenpiteellä voidaan saada aikaan kohdallasi. Kauneuskirurgian konsultti kertoo sinulle tarjolla olevista vaihtoehdoista, leikkauksen kulusta, riskeistä, jälkihoidosta, leikkaukseen valmistautumisesta, sairaalasta ja henkilökunnasta. Neuvontavastaanotolla sinulla on mahdollisuus tutustua suoritettuihin toimenpiteisiin katsomalla ennen ja jälkeen -kuvia. Laadimme hoito- ja toimenpidesuunnitelman, sekä teemme kustannusarvion toimenpiteestäsi. Parin päivän kuluttua vastaanotto käynnistäsi kirurgi antaa oman arvionsa sinusta otettujen kuvien perusteella.

ALUSTAVAT TUTKIMUKSET

Ennen toimenpidettä edeltää aina terveydentilantutkimus. Mahdolliset sairaudet, vakituinen lääkitys, alkoholi- ja tupakointitottumukset, sekä allergiat otetaan huomioon toimenpidettä suunniteltaessa. Tutkimuksessa kartoitetaan toiveesi ja odotuksesi toimenpiteeltä. Potilaiden on käytävä ennen toimenpiteen suorittamista vaadituissa laboratoriokokeissa. Varaa aika EKG - ja perusverenkuvatutkimukseen. Neuvontavastaanotolta saat tiedot sinua lähimpänä olevasta yhteistyökumppanistamme. Näin saat tutkimukset suoritettua sopimushintaan ja saat tutkimuksista indikoidun lääkärinlähetteen, jota tarvitaan haettaessa KELA:n korvauksia. Kokeet suoritetaan ennen toimenpiteen suorittamista ja vastaukset otetaan mukaan leikkaukseen mentäessä.

SAIRAALA JA HENKILÖKUNTA

Leikkauksemme suoritetaan yksityissairaalassa. Käytössämme ovat hygieeniset tilat ja parhaat mahdolliset välineet ja laitteet. Toimenpiteeseen erikoistunut, kokenut plastiikkakirurgi suorittaa toimenpiteen 3- 4 avustajan läsnä ollessa. Anestesian suorittaa anestesian erikoislääkäri. Leikkausryhmämme seuraa erittäin tarkasti alallamme tapahtuvaa kehitystä.

Sairaalassamme on päivystys 24 tuntia vuorokaudessa. Apua ja kipulääkkeitä on siis aina saatavilla. Potilaillamme on sairaalassa täysihoito. Lisäksi huoneissa on ajankuluksi televisiot.


ENNEN LEIKKAUSTA

Saavuttuasi sairaalaan saat mukavuuksilla varustetun huoneen. Pyrimme suorittamaan toimenpiteen sovitun aikataulun mukaisesti. Nukutuslääkäri keskustelee kanssasi tulevasta nukutuksesta ja suorittaa tarvittaessa terveystarkastuksen. Leikkaava kirurgi keskustelee kanssasi leikkauksesta ja lopullisesta muodosta ja koosta. Hän myös piirtää leikkausalueelle "leikkauskartan".


MITÄ TOIMENPITEESSÄ TAPAHTUU

Leikkaus tehdään nukutuksessa ja se kestää 2-4 tuntia. Avausviilto on hieman pidempi kuin keisarinleikkausviilto. Avaus suunnitellaan potilaan kanssa niin, että mahdollisesti erottuva arpi jää potilaan käyttämän bikini- tai pikkuhousumallin alle.

Toimenpiteessä irrotetaan kudokset kylkikaareen saakka ja ommellaan lihakset paikoilleen. Napa rakennetaan samaan kohtaan, jossa se oli aiemmin. Ylimääräinen rasva ja iho poistetaan ja haava suljetaan. Pikkuhousut peittävät vähitellen vaalenevan arven.


TOIMENPITEESTÄ TOIPUMINEN

Leikkauksen jälkeen olet nukutuslääkärin ja nukutushoitajan tarkkailun alaisena. Tarvittaessa saat kipulääkettä. Ensimmäisen yön vietät sairaalassa (vatsan muotoilun jälkeen olemme yleensä suositelleet yöpymistä kahden yön ajan). Hoitaja on saatavilla koko yön. Toimenpiteiden jälkeiset kivut ovat harvinaisia. Esiintyessään ne ovat lieviä, lyhytaikaisia ja helposti lääkittävissä tavallisilla särkylääkkeillä. Toimenpidealue tuetaan toimenpiteen jälkeen tukevilla sidoksilla, jotka ehkäisevät turvotusta ja tukevat käsitellyn alueen.

Leikkausta seuraavana päivänä toimenpiteen tehnyt kirurgi tarkastaa sinut ja antaa jälkihoito-ohjeet. Toimenpiteen jälkeen käytetään tukiliivejä tai housuja vähintään kuukauden verran yötä päivää.

Toimenpiteen vaatimat ompeleet poistetaan noin 10 päivän jälkeen toimenpiteestä. Ompeleiden poisto on nopeaa ja kivutonta. Ompeleet poistetaan Helsingin neuvontavastaanotollamme ja samalla tarkastetaan toimenpidealueen kuntoutuminen. Ompeleiden poiston jälkeen ei yleensä tarvita jälkihoitoa.

TARVITSETKO SAATTAJAA

Pienten paikallispuudutuksessa tehtyjen toimenpiteiden jälkeen voit palata yksinkin, mutta suosittelen saattajaa aina henkiseksi tueksi kotimatkalle.

JÄÄKÖ TOIMENPITEESTÄ ARPIA

Toimenpiteitä suorittavat plastiikkakirurgimme pyrkivät minimoimaan arpijäljet ja sijoittamaan ne piiloon vartalon omiin luonnollisiin uurteisiin. Arven parantumiseen voit vaikuttaa kotihoidolla. Suosittelen arpivoiteiden ja silikonilaastareiden käyttöä. Hyviä arpivoiteita ovat apteekista saatavat BM Regenerative ja Bepanthen. Silikonilaastarit (Duoderm ja Hansa-Plast) kypsyttävät arpea ja parantavat sen ulkomuotoa. Vältä aurinkoa ja solariumia noin neljän kuukauden ajan. Helsingin neuvontavastaanottomme on hankkinut arpienhoitolaitteen, joka nopeuttaa huomattavasti leikkausarven toipumista ja näin leikkauksen lopputulos paranee entisestään.

TARVITSETKO SAIRASLOMAA

Vatsan muotoilun jälkeen tarvitaan työn raskaudesta riippuen sairaslomaa noin 1.5-3 viikkoa. Jotkut palaavat töihin ja sosiaalisiin harrastuksiinsa jo viikon kuluttua toimenpiteestä. Toimenpiteen jälkeen tulisi välttää noin kuukauden verran esim. aerobicia ja punttisalia tai jotain muuta vastaavaa raskasta urheilua. Vältä myös painavien tavaroiden nostamista ja työntämistä sekä saunomista ja kuumia kylpyjä. Toimenpiteestä mahdollisesti esiintyvä turvotus ja mahdolliset mustelmat häviävät noin kolmen viikon sisällä.

LAATUTAKUU

Laatukirurgian neuvontavastaanotto antaa asiakkailleen täydellisen laatutakuun: Mikäli leikkauksessa esiintyy komplikaatioita, niin sellaiset korjataan veloituksetta. Sopimus tehdään kirjallisena. Kummallekin osapuolelle jää omansa.

KUINKA NOPEASTI TOIMENPITEESEEN PÄÄSEE

Laatukirurgiassa suoritettaviin toimenpiteisiin pääsee viikon- kuukauden kuluessa. Suoritettavan toimenpiteen ajankohta suunnitellaan oman aikataulusi mukaan. Teemme leikkauksia myös viikonloppuisin. Tarkempaa ajankohtaa toimenpiteeseen pääsemistä varten kannattaa kysyä suoraan minulta.


PARAS LOPPUTULOS

Noudata kirjaimellisesti saamiasi ohjeita. Voit ottaa yhteyttä Laatukirurgiaan missä tahansa sinua askarruttavassa asiassa. Suosittelen lymfa-hoitoja ennen ja jälkeen toimenpiteen, koska lymfahoito valmistaa ihoa toimenpiteeseen ja nopeuttaa sen ennalleen palautumista toimenpiteen jälkeen. Teemme kaikkemme, jotta lopputuloksesta tulee toivomustesi mukainen. Vatsan muotoilun vaikutus näkyy heti, mutta lopullinen tulos näkyy vasta puolen vuoden kuluttua.

Älä epäröi ottaa yhteyttä minuun, koska tiedän voivani auttaa sinua. Vastaan mielelläni kysymyksiisi.

Helsingin neuvontavastaanoton konsultoiva sairaanhoitaja
Kauneuskirurgian konsultti
LAATUKIRURGIA

Soita Helsingin Neuvontavastaanotolle 09-69 81 282 ja kysy lisää. (Arkisin 10-17 ja lauantaisin 12-15).